Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Her finner du svar på det meste du lurer på om NRK TV-aksjonen.

Hva er NRK TV-aksjonen? 

NRK TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt per innbygger. På aksjonsdagen i oktober banker 100 000 bøssebærere på 2,5 millioner dører over hele landet. 

Når er aksjonsdagen i 2024?

I 2024 er aksjonsdagen søndag 20. oktober. NRK har direktesending denne dagen, og P3-aksjonen gjennomføres dagene i forkant. 

Hvem organiserer TV-aksjonen?

TV-aksjonen organiseres av et sekretariat som jobber tett med Barnekreftforeningen. Sekretariatet koordinerer 7000 frivillige over hele landet og organiserer innsamlingen gjennom 500 kommune- og bydelskomiteer. 

Hvem velger prosjektet som får TV-aksjonen?

Et eget innsamlingsråd oppnevnt av NRKs styre vurderer søknadene fra organisasjonene som ønsker å bli tildelt TV-aksjonen. Kringkastingssjefen tar den endelige beslutningen om hvem som blir mottaker av TV-aksjonen. Innsamlingsrådet har også ansvar for å påse hvordan pengene brukes. Les mer om Innsamlingsrådet og utvelgelsesprosessen her.

Hvor lenge har TV-aksjonen blitt arrangert?

I år fyller TV-aksjonen 50 år. Hver høst siden 1974 har bøssebærere banket på dører i hele Norge, og millioner av mennesker har fått livsviktig hjelp takket være TV-aksjonen. Se tidligere formål og resultater her

Hvorfor er bøssebærerne de viktigste i TV-aksjonen?

Det er takket være bøssebærerne vi klarer å samle inn så mye år etter år. Når bøssebærerne ringer på dørene, minnes folk på at det er TV-aksjon, hva midlene går til og at de kan gi et bidrag. Under TV-aksjonen i 2023 samlet bøssebærerne inn utrolige 93,6 millioner kroner i løpet av turen på to timer. 40 millioner kroner var i kontanter, resten kom inn via Vipps. 

Har du spørsmål om å være bøssebærer eller hva som skjer rundt TV-aksjonen der du bor? Ta kontakt med din fylkesaksjonsleder.

Hvor mye koster TV-aksjonen?

Takket være et stort frivillig apparat er TV-aksjonen en kostnadseffektiv innsamling. De siste årene har gjennomføringen kostet mellom 12 og 16 prosent av de midlene som samles inn gjennom aksjonen. Her kan du lese mer om kostnader.

Engasjer deg i TV-aksjonen