Ordfører oppfordrer alle bydeler til å stille seg bak TV-aksjonen

Ordfører oppfordrer alle bydeler til å stille seg bak TV-aksjonen

For første gang skal Oslos bydelspolitikere jobbe med og for TV-aksjonen. Tidligere har mange vært aktive i dugnaden, men nå ønsker Oslos ordfører, Marianne Borgen, et formelt samarbeid for å få til en enda større innsats.

Borgen har allerede begynt arbeidet med å engasjere alle lokalpolitikere for årets TV-aksjon. Hun mener de folkevalgtes får en unik mulighet til å vise interesse for frivilligheten i bydelen sin.

– Mitt engasjement for frivilligheten er ikke enestående. Jeg vet at mange bydelspolitikere i Oslo er opptatt av å støtte frivilligheten og skape arenaer for inkludering i sitt nærmiljø, sier Borgen.

Helt siden Borgen fikk på seg ordførerkjedet har hun ledet TV-aksjonens byaksjonskomité i Oslo. Det har gitt henne mye å se frivilligheten blomstre hvert eneste år, og ikke minst ta del i, støtte og løfte engasjementet frem.

– Jeg brenner for TV-aksjonen som en arena for inkludering og samhold.. Det at hele Oslo hvert år kan gå sammen om å samle inn penger til å gjøre verden et litt bedre sted, er helt unikt og veldig kraftfullt.

Flere lokalpolitikere allerede med

Hun har allerede fått tre bydelspolitikere med på laget, blant annet Jørgen Foss fra Bydel Sagene. Han snakker med stor entusiasme om årets TV-aksjon.

–  TV-aksjonen kan være en skikkelig energiboost for å trekke frivillige organisasjoner, skoler, ungdommer og eldre sammen mot et felles mål i oktober, sier Foss.

Han forteller at bydelen huser mange frivillige og engasjerte beboere, og mener TV-aksjonen kan fremme tilhørighet og gi en enda større fellesskapsfølelse på Sagene. Samtidig oppfordrer Foss flere lokalpolitikere til å bli med.

–  Vi er valgt inn fra ulike partier, politiske farger, ideologier og meninger, men felles er at vi alle brenner for folka som lever i og mellom blokkene i den lille bydelen vår. Da er det vår plikt å gå foran.

Foss har et betydelig engasjement for Sagene, og har allerede satt seg store mål og drømmer for bydelen. Han ser for seg lokale innsamlinger, vafler, is og saft på gatehjørnene, korps, eldrerådet, ungdommer og idrettslag som går sammen for å samle inn penger til Leger Uten Grenser.

–  TV-aksjonen og Bydel Sagene hører rett og slett sammen.

Sammen om TV-aksjonen: Jørgen Foss med Marianne Borgen og varaordfører Abdullah Alsabeehg. Foto: Privat

– Gå foran som et godt eksempel

Bydelsutvalgsleder for Bydel Nordre Aker, Bente M. Larsen, mener deres ansvar er å vise medmenneskelighet og gå foran som et forbilde for borgerne sine. I Nordre Aker har de allerede godt etablerte frivillige, som har stilt opp år etter år. Hun håper flere vil stille opp til årets aksjon.

–  Vi vil være synlige gjennom alle bøssebærerne, små og store som vandrer rundt i bydelen på årets viktigste søndagstur.

Rashid Nawaz, bydelsutvalgsleder på Stovner, er opptatt av å ha et fargerikt felleskap og tenker aksjonsdagen er en gyllen anledning for å få det fram.

–  TV-aksjonen er en veldig norsk tradisjon, som kan virke fremmed på mange. I bydel Stovner vil derfor vi tenke nytt rundt dette, for å vise hvilken unik arena TV-aksjonen er for å bli inkludert og involvert i nærmiljøet, forteller Nawaz.

Borgen avslutter med å oppfordre alle lokalpolitikere til å heie på borgerne sine og gi dem en mulighet til å delta på dugnaden.

–  TV-aksjonen er viktig for mange, og da er det viktig å gå foran som et godt eksempel. Løft frem TV-aksjonen for å vise frem hjertevarmen i ditt nærmiljø, sier Borgen.