Barnehage🪁

Barnehage🪁

Vil din barnehage bruke årets undervisningsopplegg og engasjere dere i TV-aksjonen? Her finner du informasjon og inspirasjon.

Se fjorårets undervisningsopplegg her

Lag innsamling på Spleis her

Les mer om årets TV-aksjon her

Sammen med Salaby (Gyldendal) utarbeider NRK TV-aksjonen hvert år et gratis digitalt undervisningsopplegg for alle barn og unge i grunnskolen og barnehagen om temaet for årets TV-aksjon. 

Utviklet av fagfolk

Med undervisningsopplegget kan barnehagebarna delta i den nasjonale dugnaden. Opplegget er utviklet av fagrådgivere i Barnekreftforeningen, TV-aksjonen og redaksjonen i Salaby i Gyldendal.

Undervisningsopplegget er tverrfaglig og kan for eksempel gjennomføres på samlingsstundene gjennom uka eller på noen timer i løpet av en dag. Gode lærerveiledninger gjør det enkelt for barnehagelærerne å bruke, og opplegget dekker flere av fagområdene i rammeplanen for barnehagen. Mer enn 450 000 elever og barnehagebarn bruker hvert år TV-aksjonens undervisningsopplegg. Det er gratis og tilgjengelig for alle på Salabys nettsider fra august.

Vil din barnehage engasjere seg i TV-aksjonen?

Ønsker din barnehage å bidra til TV-aksjonen, finnes det utallige muligheter. Mange arrangerer løp, mens andre har basar, kafé eller konserter. Her er noen tips!

FN-dagen

Barnehagen kan gjerne koble aktiviteten opp mot FN-dagen. NRK TV-aksjonen er 20. oktober og FN-dagen 24. oktober. Her kan barna samtidig lære om barns rettigheter gjennom Salabys undervisningsopplegg.

1. Loppemarked🧸

Barna og de ansatte tar med noe hjemmefra som de ikke har bruk for lenger. Inviter familie, venner og naboer til bærekraftig høstfest i barnehagen.

2. Konsert🎵

Inviter store og små til musikkfest i barnehagen. Barna kan lære seg årets TV-aksjonslåt fra Salaby og opptre foran foreldre og søsken. Her kan dere selge saft, bakst, kaffe og te.

3. Løp/hinderløype👟

Lag en løperunde eller hinderløype barna leker seg gjennom, som de kan selge til inntekt for årets TV-aksjon. Foreldre, besteforeldre, tanter, onkler og naboer som ønsker det, kan betale et beløp for hver runde barnet klarer å løpe.

4. Kunstauksjon🎨

Finn fram malesakene og lerretet, og la barna bruke sine kreative sider. Kunsten kan auksjoneres eller selges til foresatte, familie og venner. 

5. Kafé🧁

La barna bake boller og kake, eller kanskje dere vil lage en suppe? I kafeen kan dere selge baksten, suppe, kaffe, te og frukt. Inviter foreldre, besteforeldre og søsken til en koselig høstkafé i barnehagen.

Slik innbetaler dere pengene som samles inn

Vi bruker betalingsløsningen Spleis, der innbetalinger er anonyme og kontantfri. Med Spleis trenger ikke barnehagen å administrere eller ta ansvar for pengene som blir betalt inn.

Barnehagen oppretter sin egen innsamling på Spleis her. Med denne løsningen vil også din innsamling komme rett inn på kommunestatistikken på våre giversider. 

Vi tenker det er viktig at barna lærer at det finnes store ulikheter i verden når det kommer til levekår, helse og miljø, og at om alle bidrar litt, så kan vi sammen gjøre en forskjell. Barna blir stolte av å få gjøre en innsats for andre.

Marianne Nilsen, daglig leder i Vasset barnehage i Møre og Romsdal

  • Barna i Vasset barnehage i Møre og Romsdal har engasjert seg i TV-aksjonen siden 2020. Hvert år arrangerer de høstmarked der de selger frukt og grønnsaker de dyrker i barnehagen til inntekt for årets sak.
  • Barna i Vasset barnehage i Møre og Romsdal har engasjert seg i TV-aksjonen siden 2020. Hvert år arrangerer de høstmarked der de selger frukt og grønnsaker de dyrker i barnehagen til inntekt for årets sak.