Klar, ferdig – løp og høst for TV-aksjonen

Klar, ferdig – løp og høst for TV-aksjonen

Skoler og barnehager er viktige for TV-aksjonen. I fjor hadde de hele 500 digitale innsamlinger på Spleis. Bli inspirert av Voksen skole og Tronvik Gårdsbarnehage. 

– Du løper ikke rundt skolebygget for å løpe, du løper for noe. For at andre skal få det bedre. Det føles veldig bra, konstaterte barna i elevrådet på Voksen skole i Oslo. 

Voksen skole
Ansiktsmaling var populært blant elevene på Voksen skole.

Skoleløp og mat fra hele verden

I midten av september hadde Voksen skole sitt aller første skoleløp for TV-aksjonen, og det ble en stor suksess. De startet med et brak ved at både korps og kor underholdt med musikk og sang.

For å støtte TV-aksjonen solgte skolen matretter fra hele verden, ga ansiktsmaling til de små og arrangerte loddsalg. På skoleløpet deltok hele 570 elever fra 1.–7. trinn, som alle løp til inntekt for TV-aksjonen. 

– Det er fint å kunne løpe for en god sak. Og nå er det bare å spise masse mat, sa de engasjerte elevene.

Slik lager du skole- og barnehageløp 

Her kan du opprette Spleis for skolen

Tronvik Gårdsbarnehage
Barna jobber vår og høst for å samle inn penger til barn som trenger det.

Barn hjelper barn i Tronvik Gårdsbarnehage

På Jeløy i Moss finner vi Tronvik Gårdsbarnehage som hvert år har prosjektet «Barn hjelper barn». I år går pengene til Redd Barna gjennom TV-aksjonen.

På våren setter de poteter og sår solsikker. Prosessen følges nøye, og hver høst deltar barna aktivt i innhøsting, sortering, pakking og salg av produktene. I fjor samlet gårdsbarnehagen inn over 36.000 kroner som gikk til ukrainske flyktningbarn i Moss. I år håper de å slå rekorden med god margin, da solsikkeåkeren er større enn noen gang.

Vil din barnehage samle inn? Her kan du opprette Spleis for barnehagen

Engasjementet for en bedre verden starter tidlig, og barna våre er ivrige etter å bidra. Tusen takk for alle gode tiltak!