H.K.H. Kronprins Haakon er høy beskytter for TV-aksjonen

H.K.H. Kronprins Haakon er høy beskytter for TV-aksjonen

– Vi er veldig takknemlige og gleder oss over at kronprinsen er høy beskytter for årets TV-aksjon, sier Birgitte Lange, generalsekretær i Redd Barna.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er høy beskytter for årets TV-aksjon som går til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt. Pengene fra TV-aksjonen vil bidra til at Redd Barna kan gi over 100 000 barn mulighet til å leke, lære og leve i fred.  

 Redd Barna har kjempet for å beskytte barn som lever i krig og konflikt i over 100 år. Aldri før har så mange barn vært på flukt som nå. Barn som lever i krig og konflikt har også rett til å leke og lære, og leve i fred. Å gi barn pusterom i en vanskelig situasjon er det årets TV-aksjon handler om, sier Lange.

Årets TV-aksjon

Hvert sjette barn i verden vokser opp i krig og konflikt. Redd Barna er til stede der barna trenger det, og bidrar til at barn, og de som stiller opp for dem, får hjelpen de trenger.

Årets TV-aksjon går til tiltak som gjør familiene, skolene og nærmiljøene tryggere for barn. Midlene fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, Den demokratiske republikken Kongo og Norge. I Norge hjelper vi barn som har flyktet fra krig og konflikt.

Lang tradisjon for kongefamilien

TV-aksjonen har blitt arrangert siden 1974, og kongefamilien har tatt del siden starten.    

– TV-aksjonen NRK er en del av den norske folkesjela og har dype røtter i oss. Vi er så takknemlige for at H.K.H. Kronprins Haakon er høy beskytter i år, Kronprinsen har tradisjon for å stille opp for barns rettigheter, sier Nina Larsen, leder for TV-aksjonen.

Sist gang kronprinsen var høy beskytter for TV-aksjonen var i 2021. Da gikk midlene til Plan International Norge sitt arbeid mot barneekteskap.  

– Søndag 22. oktober går 100 000 årets viktigste søndagstur. Bøssebærerne er hjertet i TV-aksjonen, og det er dette besøket på døra som sørger for økt kunnskap om årets tema, og at vi samler inn så store summer til den viktige saken, sier Larsen.