Penger fra TV-aksjonen vil også gå til Gaza
Foto: Ali Jadallah/Anadolu Agency via Getty Images

Penger fra TV-aksjonen vil også gå til Gaza

Redd Barna har etter søndagens rekordinnsamling fått innvilget en søknad til Innsamlingsrådet i NRK om å få legge til Gaza som mottaker av pengene fra TV-aksjonen.

I tillegg til Gaza vil organisasjonen vurdere om det er behov for å bruke noe av midlene i Israel. Redd Barna hjelper barn uavhengig av hvilken side av konfliktlinjen de bor på.

– Vi er overveldet over det fantastiske resultatet som var over forventning, da vi gikk ut av tv-sendingen på søndag. Dermed kunne vi søke Innsamlingsrådet i NRK om å legge til Gaza, samt Vestbredden og Israel ved behov, i tillegg til de andre landene som får penger fra årets TV-aksjon. Det er fortsatt mulig å gi fram til 8. desember, sier Birgitte Lange, generalsekretær i Redd Barna. 

Stor giverglede
Barna betaler den høyeste prisen for krigen mellom Israel og Hamas. Tusenvis har blitt skadet og drept, og barn lever i et mareritt. Foto: Abed Rahim Khatib/Anadolu via Getty Image

Stor giverglede

Siden innsamlingsresultatet ble så bra, vil det dermed ikke gå ut over de andre landene som opprinnelig var innlemmet i Redd Barnas søknad om TV-aksjonen. Derfor har Redd Barna fått positivt svar fra Innsamlingsrådet.  

– Da vi for ett og et halvt år siden sendte inn søknaden om TV-aksjonen, ønsket vi i hovedsak å løfte de glemte krisene. Så har vi alle fått med oss den enorme katastrofen som utspiller seg som følge av krigen mellom Israel og Hamas. Vi er til stede på bakken og ser hvilket mareritt barna lever i nå, og er veldig takknemlig for at vi kan bruke noe av tv-aksjonspengene til dette, sier Lange. 

– Takket være den enorme givergleden fra det norske folk, er det nå mulig for oss å utvide hjelpen til krisen i Midtøsten uten at det går ut over noen av de andre landene, sier Lange.  

Du kan fortsatt bidra. Vipps til 2133