Barnekreftdagen 2024
Foto: Andre Clemetsen

Barnekreftdagen 2024

15. februar er Den internasjonale barnekreftdagen. Barnekreftforeningen markerer dagen med utdeling av forskningsmidler etterfulgt av en stemningsfull lysmarkering på Slottsplassen.

Årets TV-aksjon skal hjelpe barn rammet av kreft og andre alvorlige sykdommer. For pengene fra TV-aksjonen ønsker Barnekreftforeningen å etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo. Her skal foreldre og søsken lett kunne bevege seg mellom sykehuset og familiehuset slik at de kan leve et tilnærmet normalt hverdagsliv.

I familiehusene vil det også være rom for besøk av besteforeldre, tanter og onkler, venner og andre mennesker som er tett på og har betydning i familiens liv.

Et hus full av liv – les om familiehus her

Barnekreftdagen 2024

Slik markeres Barnekreftdagen

Barnekreftforeningen er også en betydelig bidragsyter til forskning, og står for en rekke støttende tiltak for familier som er rammet av barnekreft. På Den internasjonale barnekreftdagen får seks forskere tildelt forskningsmidler på til sammen 19 millioner kroner i et innholdsrikt arrangement på Litteraturhuset i Oslo.

Arrangementet på Barnekreftdagen er todelt: 

Litteraturhuset kl. 14:00-15:30: Utdeling av forskningsmidler i et innholdsrikt arrangement med musikalske innslag av Marianne Sveen.

Slottsplassen kl. 18:00-19:00: Stemningsfull lysmarkering med H. M. Kongens Garde og Sølvguttene for å minnes barna vi dessverre har mistet og for å vise solidaritet med familiene som er rammet av barnekreft.

Les mer om Barnekreftdagen her