Resultater fra tidligere TV-aksjoner

Resultater fra tidligere TV-aksjoner

Siden 1974 har det blitt samlet inn over 9,5 milliarder kroner til gode formål. Det har gjort en stor forskjell for millioner av mennesker både nasjonalt og internasjonalt. 

Som et ledd i å sikre dette, har NRKs innsamlingsråd som oppgave å følge opp midlene som blir samlet inn. Organisasjonen som mottar TV-aksjonen må også være godkjent av Innsamlingskontrollen.

TV-aksjonen NRK 2013 - Ingen tid å miste

Nesten 230 millioner kroner ble samlet inn til Nasjonalforeningen for folkehelsen og deres arbeid med demens. Av disse midlene ble 40 prosent brukt til aktivitetstiltak for demente. Resten av midlene gikk til demensforskning og utvikling av medisiner og behandling

TV-aksjonen NRK 2014 - Vann forandrer alt

TV-aksjonen 2014 slo alle tidligere rekorder og endte med eventyrlige 250 millioner kroner til Kirkens Nødhjelp. De innsamlede midlene ble brukt til å sikre tilgang på rent vann og trygge sanitære forhold i flere land i Afrika og Asia.

Ler mer om resultatene her:

TV-aksjonen NRK 2015 - Vi skal vokte regnskogen

Pengene fra TV-aksjonen 2015 gikk til å bevare noen av verdens største regnskogområder i Peru, Brasil, Kongo og på øya Ny-Guinea. Det ble samlet inn 189 millioner kroner dette året. 

TV-aksjonen NRK 2016 - Sammen får vi hjelpen helt frem

TV-aksjonen 2016 samlet inn over 230 millioner kroner til Røde Kors sitt arbeid i følgende land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. 
 
En liten andel av pengene gikk også til å integrere flyktninger i Norge. 

TV-aksjonen NRK 2017 - hvert barn er en mulighet

Over 240 millioner ble samlet inn til Unicef og barn som er rammet av krig og konflikt. Læringssentre  gir nytt håp til barn og lokalsamfunn i Mali i Vest-Afrika. 

– Jeg vil at Mali skal få freden tilbake, sier 12 år gamle Koumbéré Sankaré høytidelig.

Hun bor i en liten landsby nær byen Mopti i Mali. Her gir lokale læringssentre satt opp med midler fra TV-aksjonen nytt håp til både barna og lokalsamfunnet. Når sikkerhetssituasjonen i Mali forverret seg, ble Mopti et samlingssted for internfordrevne flyktninger. Det resulterte i at 464 skoler i regionen måtte stenge på grunn av utrygge forhold. Dette frarøvet tusenvis av barn mulighet til skolegang. Koumbérés skole var en av dem. Hun elsket å lære og tok det tungt at skolen måtte stenge. Men takket være støtte fra TV-aksjonen får hun nå fortsette sin reise mot en utdannelse. Nå går hun på skole i et læringssenter – et senter satt opp i landsbyen for at hun og andre barn skal få en sikrere fremtid.

TV-aksjonen NRK 2018 - Mindre alene sammen

256 millioner kroner gikk til Kirkens Bymisjon og deres arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn. Ved hjelp av midlene fra TV-aksjonen fikk flere en jobb å gå til, en seng å sove i og et varmt måltid. Barn og unge fikk gleden av fritidsaktiviteter, og det ble skapt flere møter mellom generasjoner.

For detaljert innsyn i bruk av TV-aksjonsmidlene send gjerne en e-post til innsyn@nrk.no.