Du som privatperson

Du som privatperson

Den enkleste måten du kan engasjere deg i TV-aksjonen på, er å bruke to timer søndag 20. oktober til å gå med bøsse. Det finnes også mange andre måter å bidra på som frivillig.

Søndag 20. oktober skal 100.000 bøssebærere besøke 2,5 millioner hjem i Norge. For å få til dette trenger vi deg og rundt 7000 andre frivillige. 

Vil du engasjere deg i TV-aksjonen? Meld deg her

Bli bøssebærer

Hjertet i TV-aksjonen er bøssebærerne. Det er enkelt og gøy å gå med bøsse på aksjonsdagen 20. oktober. Fra midten av september kan du melde deg som bøssebærer. 

Har du spørsmål om å være bøssebærer, eller om hva som skjer rundt TV-aksjonen der du bor? Ta kontakt med  din lokale fylkesaksjonsleder.

Bli med i din lokale TV-aksjonskomite

Har du lyst til å være med på å engasjere skoler, næringsliv, organisasjoner og lokalmiljøet i din kommune? Hver kommune kjenner sitt eget lokalmiljø best og har sin egen komite som koordinerer TV-aksjonen lokalt.

Ta kontakt med din lokale fylkesaksjonsleder og kom i kontakt med din lokale komite. 

Bli frivillig på aksjonsdagen 20. oktober

For å gjennomføre verdens største dugnad trenger vi deg som vil gjøre alt fra å koke kaffe og bake kaker til bøssebærerne på de lokale oppmøtestedene, til pynting av bøsser, transport, telling av penger og mye mye mer.

Ta kontakt med din lokale fylkesaksjonsleder og kom i kontakt med din lokale komité for å høre hvilke behov de har.

Det viktigste med TV-aksjonen er at alle skal få muligheten til å bidra på sin egen måte – om du har mye eller lite tid.

Ha en innsamlingsaktivitet

Mange engasjerer seg i TV-aksjonen gjennom å organisere egne innsamlingsaktiviteter. Gjennom Spleis kan du starte din egen digitale innsamling. Ditt innsamlede beløp går direkte til TV-aksjonen, uten at du selv trenger å ta deg av kontanter. 

Skal du arrangere bursdag, konfirmasjon eller bryllup og ønsker at gjestene heller skal gi til TV-aksjonen enn å gi deg en gave? Vil du selge kaker i nabolaget, men vil unngå å håndtere kontanter? Vil du holde en konsert, utstilling eller fest og la inntektene gå til TV-aksjonen, men synes det blir for mye stress med kontanter?

Opprett din egen Spleis (f.eks. Ola Nordmanns bursdagsgave til TV-aksjonen) og la gjestene enkelt betale med Vipps eller bankkort inn til din innsamling. Innsamlingen i sin helhet vil overføres automatisk til TV-aksjonen, og din innsamling vil komme opp som et bidrag på kommunestatistikken på våre giversider. 

 

Bilde konsert
Maria Schøien Godø og Amalie Leirvik hadde stuekonsert for venner med kake- og loddsalg og samlet inn over 8000 kroner til TV-aksjonen Redd Barna i 2023.