– Jeg ser hva frivillighet gjør med folk

– Jeg ser hva frivillighet gjør med folk

Bjørg Vestbø har vært daglig leder ved frivilligsentralen på Rennesøy i Rogaland i 15 år. Om to år blir hun pensjonist, men hun har ingen planer om å slutte med frivillighet med det første. 

– TV-aksjonen er litt som 17. mai her på øya. Alle stiller opp og det er stor aktivitet på øyene. Nå har Rennesøy blitt en kommunedel i Stavanger kommune, men avviklingen av TV-aksjonen blir som alltid, og bøssene står lagret her på Rennesøy, sier en engasjert Bjørg Vestbø. 

Bjørg forteller at de har 23 roder og full dekning med bøssebærere hvert år.

LEDER I 15 År: Bjørg Vestbø har vært daglig leder ved frivilligsentralen på Rennesøy i Rogaland i 15 år.

– Vi har fått til et unikt samarbeid med både lærere og foreldre til 5. klassingene på Rennesøy. Ungene gleder seg til de begynner i 5. klasse, for da får de være med på å planlegge TV-aksjonen, forteller Bjørg.

Hun besøker både klassen og foreldremøtet hvert år for å fortelle om årets tema og hva som skjer på aksjonsdagen. Hver voksen har ansvar for to barn og følger med på ruten. Barna får lov til å bære bøssene.

– Det er virkelig en flott dag med mange aktiviteter. Vi har to skoler på Rennesøy, og i tillegg til at 5. klassingene er med på bøssebæring, har skolene skoleløp. Mosterøy skole løp inn over 80.000 kroner i fjor, forteller Bjørg.

Frivilligsentralen på Rennesøy har stort fokus på eldre. Barn og ungdom er mest opptatt i den organiserte idretten og foreningslivet. Eldrekafé, trimgruppe, lyttevenner, seniordan og allsang med basar er bare noe av det Bjørg jobber med.

– Vi har ingen kø av frivillige, men når det organiseres konkrete opplegg blir folk med. Det er viktig for eldre å delta på aktiviteter, og det er like viktig for eldre å delta som frivillige. Jeg ser hva frivillighet gjør med folk, sier Bjørg, og legger til at om to år blir hun pensjonist. Da slutter hun å jobbe, men vil fortsette med frivillig arbeid.