Leger Uten Grensers løfte til det norske folk er at pengene fra årets TV-aksjon skal gi vaksiner, medisiner og legebehandling til mennesker som trenger det mest. De skal jobbe for å forebygge og behandle sykdommer i noen av verdens glemte kriser. Deler av midlene vil også gå til søsterorganisasjonen Drugs for Neglected Diseases Initiative (DNDi), som forsker på og utvikler medisiner mot de glemte og dødelige sykdommer.
Den 23. oktober var bøssebærere igjen ute på årets viktigste søndagstur. Med hele Norge i ryggen har mennesker over hele landet engasjert seg og støttet Leger Uten Grensers arbeid med å bekjempe sykdommer og forebygge epidemier. Med et innsamlingsresultat på 266 millioner kroner er Leger Uten Grenser klare til å gjøre en forskjell for mange mennesker som bor i Bangladesh, Sierra Leone, Den demokratiske republikken Kongo og i Den sentralafrikanske republikk.
– Vi i Leger Uten Grenser er så fantastisk imponert og stolte over alle de som i år har støttet årets TV-aksjon. Dette vil utvilsomt bidra til at vi kan gi enda flere mennesker livreddende helsehjelp i noen av verdens glemte kriser. Jeg er evig takknemlig for å være med på denne dugnaden sammen med hver og en av dere, og vil takke alle sammen ved å si: sammen redder vi liv, sier generalsekretær i Leger Uten Grenser, Lindis Hurum.
Dette skal Leger Uten Grenser gjøre
Akkurat nå venter millioner av mennesker på å bli behandlet av en lege. Manglende folkehelse får store konsekvenser for både samfunn og enkeltmennesker. Barn får ikke vokse opp, familier mister sine kjære, unge får ikke utdanning og folk faller utenfor arbeidslivet. Uten tilgang til helsehjelp, vaksiner eller medisiner mister millioner av mennesker livet hvert år. Ofte er dette mennesker i sårbare livssituasjoner. TV-aksjonsmidlene vil derfor utgjøre en stor forskjell for mange mennesker.
Leger Uten Grenser skal med TV-aksjonsmidlene:
- Rykke ut under sykdomsutbrudd i Den demokratiske republikken Kongo og utføre vaksinasjonskampanjer
- Gi livreddende behandling til hiv- og tuberkulosepasienter i Den sentralafrikanske republikk
- Sørge for livsviktig informasjonsarbeid, behandle barn mot dødelige sykdommer og sørge for at flere helsearbeidere får opplæring i Sierra Leone
- Gi helsehjelp og medisiner til rohingyaflyktningene i verdens største flyktningleir i Bangladesh
- Bidra til forskning og utvikling av medisiner mot de glemte sykdommene: kala-azar og sovesyke
Vil du lese mer om de konkrete tiltakene i hvert enkelt land? Les her.