2022: Rogaland vil slå gamle rekorder

2022: Rogaland vil slå gamle rekorder

Årets første komitémøte for Rogaland gikk nylig av stabelen i Stavanger. Bent Høie, statsforvalter og leder for komiteen, innledet med å fortelle om sin egen opplevelse med Leger Uten Grenser i felt.

På en reise til Sierra Leone, under ebolautbruddet, så fylkesforvalteren betydningen av Leger Uten Grensers arbeid på nært hold. Han tror vi kan kjenne oss ekstra godt igjen i årets aksjon etter at Norge har gått gjennom en pandemi.

– Årets aksjon er en veldig viktig og god sak. Vi har alle erfart hvor lett vi kan bli smittet av sykdommer og virus.  I år har vi en mulighet til å vise frem det gode arbeidet Leger Uten Grenser gjør.

Rogaland har en lang tradisjon med at statsforvalteren og fylkesordføreren tar på seg ansvaret som komitéleder annenhvert år. Høie var raskt med å svare da han fikk forespørselen.

– Det var ingen tvil om at jeg skulle bli komitéleder. Jeg håper vi slår alle fylkene, inkludert oss selv.

FØRSTE GANG: Bent Høie skal slå alle rekorder i sin første TV-aksjon som komitéleder.

Bibbi Ur Kjørsvik er med i fylkesaksjonskomiteen og har bidratt inn i TV-aksjonen i mange år. På spørsmål om hvor lenge hun har vært med, svarer hun ydmykt at hun rett og slett har gått ut av telling.

Hun er eier av utestedet Hanekam i Stavanger og har arrangert årlige konserter til inntekt for aksjonen. Engasjementet stopper ikke her. I fjor arrangerte hun bloppis sammen med Ann Sesilie Tekfeldt, og samlet inn over 86 000 kr til TV-aksjonen. Rogaland samlet inn mest penger per innbygger under fjorårets aksjon og Kjørsvik tenker det er en grunn til det:

– Folk er så engasjerte og gir så det svir. Vi er flinke til å formidle aksjonen og folk får det med seg.

Plass til alle

Ann Sesilie Tekfeldt er også er ringrev i TV-aksjon sammenheng. Hun har vært med i 10 år og samlet inn flere millioner gjennom næringslivet. Nå er hun folkevalgt for Arbeiderpartiet og gleder seg til nok en gang å være med i fylkesaksjonskomiteen.

– Jeg kaller meg selv en TV-aksjonist. Selv om det er en god sak hvert år som er lett å stille seg bak, er det TV-aksjonen jeg brenner for.

I år har hun som mål å få til full bøssedekning i Stavanger og skal sørge for en storstilt mobilisering. Hun tenker det er en fin arena hvor det er plass til alle.

–  Uansett hva folk gjør for TV-aksjonen, så bidrar alle på sin måte og det er veldig fint å se.

SAMARBEID: Ann Sesilie Tekfeldt og Bibbi Ur Kjørsvik ser frem til å samarbeide igjen.